Zoeken

Aanslag in Rotterdam als wraakactie na steekpartij in Marokko

17 november 2023 - 23:00 - Wereld

©

Vijf dagen na een fatale steekpartij in Marokko waarbij de Rotterdammer Soufiane B. (29) betrokken zou zijn, ontplofte een bom bij zijn ouderlijk huis in Rotterdam-Noord. De aanslagplegers, bekenden van het slachtoffer in Marokko, zijn kort daarna door de politie aangehouden.

Een van de verdachten, Jeffrey S. (24), gaf toe verantwoordelijk te zijn voor de aanslag, gedreven door emotie. Het doel was om Soufiane B. en zijn familie angst aan te jagen. Soufiane B. zou zijn neef in Marokko hebben doodgestoken, wat leidde tot wraakgevoelens bij vrienden van het slachtoffer.

Lees ook: Rotterdammer opgepakt voor moord op neef op strand Al Hoceima

De andere verdachte, Ramsey A. (24), beweert niets met de aanslag te maken te hebben en stelt dat hij toevallig op de verkeerde plaats was. De politie trof echter belastende berichten op zijn telefoon die wijzen op betrokkenheid. De aanklager ziet de aanslag als een wraakactie en beschuldigt de verdachten van eigenrichting. Er is 26 maanden cel geëist voor Ramsey A. en 24 maanden voor Jeffrey S., die ook al een straf heeft gekregen voor heroïnesmokkel.

Soufiane B. werd in september in Rotterdam aangehouden voor de steekpartij en zit nog vast. Vier dagen voor zijn arrestatie ontplofte er een tweede bom bij zijn ouderlijk huis, waarvoor een 19-jarige Rotterdammer is aangehouden.

Lees ook: Klopjacht op Rotterdamse moordverdachte in Marokko

Het conflict tussen Soufiane B. en het slachtoffer zou gaan over geld. Soufiane B. is bekend in het drugscircuit en was sinds het voorjaar weer op vrije voeten. Zijn advocaat, Guy Weski, heeft nog geen commentaar gegeven op de zaak. De uitspraak in eerste aanslag wordt op 30 november verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team