Zoeken

Moord op Marokkaanse miljonair in Marbella: verrassend vonnis

13 december 2023 - 16:00 - Wereld

©

In 2019 werd de Marokkaanse zakenman Abdelhadi ‘Marco’ Yaqout vermoord in Marbella, Zuid-Spanje. De Spaanse justitie heeft nu een verrassend vonnis geveld in deze zaak.

Abdelhadi Yaqout, 49 jaar oud, stond bekend als een succesvol zakenman, eigenaar van meerdere nachtclubs in Puerto Banus en mede-eigenaar van de Linekers bar-franchise. Hij werd met 12 kogels neergeschoten, waarvan één in het hoofd, toen hij in zijn Bentley naar huis reed. Vermoedt wordt dat Ridouan Taghi, hoofd van de Mocro Maffia, zijn moord heeft bevolen.

Lees ook: Succesvolle Marokkaanse clubeigenaar doodgeschoten in Marbella

Twee verdachten, Badr K. (33) en Omar C. (23), waren in Spanje gearresteerd in verband met deze moord. Na maanden in voorlopige hechtenis te hebben gezeten, zijn ze door de Spaanse rechter vrijgesproken. Badr K. is in Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor een andere moord die in 2019 in Amsterdam plaatsvond.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen moord Marokkaanse miljonair in Spanje

De zaak kreeg veel aandacht in Nederland, vooral vanwege de connectie met de Marengo-zaal waarbij de advocaat van een getuige in de zaak tegen Taghi overdag werd vermoord. Yaqout was een charismatische figuur, bekend om zijn flamboyante levensstijl. Hij was onder andere aanwezig op een VIP-feest ter gelegenheid van de opening van Daniel Kinahan’s MTK Gym in 2014. Kinahan, bekende bokspromotor, wordt ook in verband gebracht met criminele activiteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team