Zoeken

Moord op Haagse Karim: verdachte weigert iPhone-code te geven

2 maart 2024 - 11:30 - Wereld

©

De recherche in Den Haag ervaart moeilijkheden in het onderzoek naar de moord op Karim el Kadi, een 40-jarige Marokkaan die op 26 februari 2023 werd doodgestoken in Den Haag. Hij werd vermoedelijk vermoord vanwege een geheim huwelijk met de zus van één van de verdachten.

De verdachte Ismail H. weigert de code van zijn iPhone te geven, waardoor de politie geen toegang heeft tot mogelijk belangrijke informatie. Bovendien is er een belangrijke getuige die in Marokko woont en moeilijk te verhoren is.

Lees ook: Haagse Karim vermoedelijk vermoord om geheim huwelijk

Twee mannen, H. en Taoufik E., zijn aangehouden als verdachte in deze zaak. H. beweert dat E. het slachtoffer heeft neergestoken, terwijl E. ontkent en H. beschuldigt. De iPhone van H. is in beslag genomen, maar de politie kan het apparaat niet onderzoeken. H. geeft steeds de verkeerde code en de recherche heeft de telefoon nog niet kunnen kraken.

Een neef van E. en het slachtoffer sprak met beide verdachten op de dag van de moord. Het Openbaar Ministerie en de verdediging zien hem als een belangrijke getuige en willen hem verhoren. De man woont echter in Marokko en het is ingewikkeld om hem via officiële kanalen te verhoren. De officier van justitie stelde voor dat de familie hem vraagt om naar Nederland te komen. Een procedure starten om de hulp van de Marokkaanse autoriteiten te verkrijgen zou veel te lang duren. Bovendien moet de man zelf mee willen werken, wat niet het geval blijkt te zijn.

Lees ook: Politie Den Haag zoekt getuigen van moord op Karim El Kadi

De zaak gaat verder op 23 mei met een pro-formazitting. Een datum voor de inhoudelijke behandeling is nog niet bekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team