Zoeken

Mocro Maffia: Karim Bouyakhrichan vrijgelaten in Spanje

8 maart 2024 - 11:00 - Wereld

©

De Nederlandse drugscrimineel Karim Bouyakhrichan (46) is op vrije voeten. Hij werd anderhalve maand geleden in Spanje aangehouden op verdenking van witwassen van drugsgeld, maar is nu door de Spaanse justitie vrijgelaten.

Karim Bouyakhrichan, alias "Taxi", werd in januari in de Spaanse badplaats Marbella gearresteerd. Hij zou via een systeem van ondergronds bankieren drugswinsten hebben witgewassen. Bij zijn aanhouding werden 75.000 euro aan contanten, dure sieraden en twee vuurwapens in beslag genomen. Ook werden bankrekeningen geblokkeerd en meer dan honderd panden, ter waarde van ruim 50 miljoen euro, in beslag genomen.

Lees ook: Hoe Spanje een einde maakte aan de activiteiten van de Mocro Maffia aan de Costa del Sol

"Taxi" is de oudere broer van Samir "Scarface" Bouyakhrichan, die in 2014 geliquideerd werd. Zowel in Nederland als in Spanje lopen er onderzoeken naar Karim Bouyakhrichan Het Openbaar Ministerie in Den Haag verdenkt hem van grootschalige handel in hard- en softdrugs en heeft om zijn uitlevering door Spanje gevraagd.

Lees ook: Marbella: politie maakt einde aan bewind Mocro Maffia-baas (video)

De reden voor de vrijlating van Karim Bouyakhrichan is onduidelijk. Mogelijk heeft de Spaanse rechter geoordeeld dat er onvoldoende bewijs is om hem langer vast te houden. Het Openbaar Ministerie in Nederland kan in beroep gaan tegen de vrijlating.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team