Zoeken

Grote brand in woonwijk en moskee in Den Haag

20 mei 2021 - 19:00 - Wereld

©

Rond 03.00u afgelopen nacht is er een brand ontstaan in de Haagse Schilderswijk. Ter plaatse zag de brandweer dat het vuur zich over meerdere woningen had verspreid. Tientallen huizen in de Wouwermanstraat werden ontruimd. De brandweer zette groot materiaal in zoals drones om nieuwe brandhaarden te achterhalen.

In de Schilderswijk in Den Haag zijn tientallen woningen ontruimd en werden veertig woningen onbewoonbaar verklaard. De brand brak vannacht uit en de brandweer was vandaag nog steeds bezig om deze onder controle te krijgen. Vandaag rond 13.00 uur was de brand onder controle. Volgens de brandweer vinden nog wel nabluswerkzaamheden plaats.

Er werden preventief ook portieken aan de Joris van der Haagestraat ontruimd en ook de Al Fath Moskee is afgebrand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend en voor zover bekend zijn er nog geen gewonden. Burgemeester Jan van Zanen was vannacht bij de brand en sprak daar met meerdere brandweerlieden en bewoners. "Veel mensen die nu uit huis zijn, verkeren in onzekerheid en zijn geschokt. De beelden van deze grote brand middenin een woonwijk zijn verschrikkelijk", zegt hij in De Telegraaf.

Omwonenden kregen het advies om hun ramen te sluiten en mechanische ventilatoren uit te zetten, in verband met de hevige rookvorming door de brand. Vanmorgen om 07:08 uur is er een NL-Alert uitgegaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team