Zoeken

Younes, Imad en Younes redden bewoners uit brandend gebouw in België (video)

30 juni 2021 - 10:40 - Wereld

©

Drie jonge helden hebben verschillende bewoners gered uit een brandend gebouw in de Belgische gemeente Elsene, tijdens de nacht van 27 juni. Ze braken de voordeur open en gingen het gebouw binnen om de slapende bewoners verdieping voor verdieping te waarschuwen voor de brand die woedde.

Een bewoner van een appartementsgebouw gelegen aan de Hippodroomlaan in Elsene, merkte een brandende matras op tegen de gevel, bericht de politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene in een persbericht. Het vuur sloeg snel over naar de luiken op de benedenverdieping en naar de gevel zelf, waarbij zware rook vrijkwam. Terwijl hij om hulp riep, kwamen er drie jonge mannen naar hem toegelopen.

Lees ook: Driss en Bakkaoui redden vrouw uit kanaal in België

Younes Maati (30), Younes Hammout (26) en Imad Touile (24) braken de voordeur open en gingen het gebouw binnen om de slapende bewoners verdieping voor verdieping te waarschuwen voor de brand die woedde, schrijft bx1.be. Ze evacueerden zes bewoners waaronder een klein kind, en hielden daarna verschillende automobilisten tegen om brandblussers te halen en het vuur gedeeltelijk onder controle te krijgen.

De brandweer, bijgestaan door leden van de politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene, nam het over en verliet de plaats rond 3.40 uur, toen de brand volledig onder controle was. Ook het federale laboratorium kwam ter plaatse. Uit de eerste elementen die zijn verzameld lijkt het erop dat de brand van criminele aard is, hetgeen door het lopende onderzoek al dan niet zal worden bevestigd.

"De moed van de jonge twintigers Younes, Imad en de tweede Younes, in combinatie met hun reactievermogen en kalmte, hebben waarschijnlijk het leven gered van zes mensen, waaronder een jong kind. Proficiat aan hen", aldus de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team