Zoeken

Marokkaan sterft in cel na brand in Spaanse gevangenis

3 juli 2021 - 19:40 - Wereld

©

In de gevangenis van Puig de les Basses nabij het Spaans plaatsje Figueres heeft zich een drama afgespeeld waarbij een Spanjaard van Marokkaanse afkomst is omgekomen. Door toedoen van zijn medegevangene ontstond er een brand in hun cel.

Het slachtoffer zat een gevangenisstraf van meer dan 13 jaar uit voor diefstal met geweld. Volgens bronnen binnen de gevangenis heeft een medegedetineerde de cel waar de Marokkaan samen met een andere gevangene verbleef in brand gestoken, meldt de krant El Periodico.

Na deze brandstichting heeft een andere gedetineerde op zijn beurt weer de cel van de brandstichter in brand gestoken. De gevangenisbewaarders zijn er in geslaagd om alle gevangenen naar buiten te krijgen. Achteraf bleek dat alleen de Marokkaanse gevangene de brand niet heeft overleefd.

Twee gevangenisbewakers die het bewustzijn hadden verloren nadat ze een flinke hoeveelheid rook hadden ingeademd, zijn naar het ziekenhuis van Figueres gebracht. De twee brandstichters, een Marokkaan en een Algerijn, zijn voor behandeling overgebracht naar een gezondheidscentrum in Palamós.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team