Zoeken

Marokkaanse gasflessen veroorzaken schade in Sebta

22 juli 2021 - 19:00 - Wereld

©

De brandweer van Sebta blijft waarschuwen voor het ontploffingsgevaar dat uitgaat van Marokkaanse gasflessen. Die gasflessen worden sinds de sluiting van de grenzen wegens corona, gedumpt in de straten van de stad, of op illegale stortplaatsen en in vuilniscontainers.

In totaal zijn er sinds de sluiting van de grenzen in maart 2020 meer dan 6000 Marokkaanse gasflessen in Sebta gestrand, aldus de brandweer van de stad. De afgelopen weken werden reeds 300 gasflessen ingezameld door deze instantie, die de bevolking blijft sensibiliseren om de gasflessen in erkende centra te deponeren, meldt El Faro de Ceuta.

Op zaterdagavond heeft de brandweer nog eens vijf cilinders opgehaald in de sloppenwijk van San José-Hadú, meer bepaald in de straten Romero de Córdoba en Santos Vilela. Volgens de Milieuraad heeft de operatie de creatie van een inzamelpunt voor deze cilinders tot doel en het ter beschikking stellen van een gratis telefoonnummer voor de bewoners, zodat zij deze rechtstreeks bij de Recyclagedienst Ecoceuta kunnen afleveren, aangezien deze taak niet onder de bevoegdheid van de brandweer valt.

De brandweer heeft op zaterdagnacht drie mensen uit een brand gered in een huis in Benzô. De brandweer slaagde er ook in om op zondag een brand te blussen op een illegale stortplaats in Arcos Quebrados en een andere in de Dokter Abdelkrimstraat, waar twee stortplaatsen in brand waren gevlogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team