Zoeken

Brand gesticht moskee in aanbouw in Gouda

4 april 2021 - 12:36 - Wereld

©

In een moskee in aanbouw aan de Antwerpseweg in Gouda heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02:55 uur brand gewoed. De politie heeft een veertigjarige man aangehouden voor brandstichting.

De melding van de brand kwam rond 03.00 uur bij de politie binnen. Een getuige gaf een signalement door van de verdachte die een brandend voorwerp richting het pand gooide. De brandweer kwam daarop snel in actie en haalde onder meer bouwmaterialen uit elkaar om er met water onder te spuiten.

De politie wist niet ver van de moskee een man aan te houden die aan het signalement van de getuige voldeed. Het gaat om iemand die bij hulpinstanties bekend is omdat hij verward gedrag zou vertonen. Volgens de politie hing er om de man bij zijn aanhouding een rookgeur.

Fouad Khouakhi, secretaris van de moskee zegt dat de gemeenschap rond de moskee geschokt is door de brand. Hij vernam zaterdagochtend vroeg dat er brand was gesticht bij de moskee in aanbouw. "Tussen middernacht en 06.00 uur heb ik altijd mijn telefoon uitstaan. Toen ik hoorde wat er gebeurd was, ben ik enorm geschrokken en bijna flauwgevallen. Ik zag foto’s waarop leek dat het gebouw in lichterlaaie stond. Ik heb al vaker gezegd dat er aanslagen worden gepleegd op moskeeën en dit is er weer een voorbeeld van. De schrik zit er goed in. Auto’s met bezorgde mensen rijden af en aan", aldus de moskee-secretaris in Omroep west.

Denk-Tweede Kamerlid Farid Azarkan spreekt via een filmpje op Twitter over de vele incidenten bij moskeeën: brandstichtingen, bedreigingen, bekladdingen, vernielingen, tot en met de terroristische aanslag in Enschede. Hij vraagt zich af wat we kunnen doen als samenleving om dit te stoppen. Azarkan gaat ook een debat aanvragen met demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team