Zoeken

Casablanca: minister kondigt einde sloppenwijken aan

6 januari 2022 - 18:20 - Marokko

©

Afgelopen maandag heeft de minister van Ruimtelijke Ordening, Fatima Ezzahra El Mansouri, een ontmoeting gehad met Saïd Ahmidouch, de Wali van de regio Casablanca-Settat en gouverneur van de prefectuur van Casablanca, voor een gesprek en een gedachtewisseling. Een van de gespreksonderwerpen was de verbetering van de levensomstandigheden van de gezinnen die in de grote sloppenwijken wonen.

Volgens een verklaring van het ministerie is op de bijeenkomst ook gesproken over het nieuwe programma dat is opgezet om de resterende sloppenwijken te doen verdwijnen.

Lees ook: Marrakech gaat strijd aan met illegale woningen

Fatima Ezzahra El Mansouri stelde voor om in plaats van hervestiging, te kiezen voor herbestemming en herhuisvesting. Zij drong ook aan op de noodzaak om de aanbevelingen van het nieuwe ontwikkelingsmodel uit te voeren, meldt H24info.

Lees ook: Marokko: uitleg over toekenning sociale woningen

El Mansouri riep de plaatselijke besturen op het project te steunen en de levensomstandigheden van de bewoners te verbeteren. Na de vergadering bezocht de minister, die vergezeld werd door de Wali van de regio, het hervestigingsproject Douar Oulad Azzouz in de prefectuur Hay Hassani.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team