Zoeken

Casablanca wil voor 2030 alle sloppenwijken uitbannen

8 juli 2024 - 14:40 - Marokko

©

De autoriteiten van de regio Casablanca-Settat hebben 18,6 miljard dirham uitgetrokken om bewoners van sloppenwijken te herhuisvesten in sociale woningen.

Het plan maakt deel uit van het programma ’Steden zonder sloppenwijken’, dat wordt uitgevoerd in Casablanca, Mohammedia en de provincies Nouaceur en Mediouna. De financiering komt van verschillende partijen, waaronder de regionale raad van Casablanca-Settat, het ministerie van Financiën, het ministerie van Huisvesting en de begunstigden zelf.

Lees ook: Casablanca "schenkt" 60.000 flats om sloppenwijken uit te roeien

In totaal zullen zo’n 62.000 families die in sloppenwijken wonen, worden geherhuisvest in sociale woningen. Daarnaast worden de sloppenwijken in deze gebieden gesloopt. Het herhuisvestingsproces zal naar verwachting in september van start gaan, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de bewoners van de sloppenwijk ’Kariane Rhamna’ in Sidi Moumen.

Lees ook: Herhuisvesting voor 30.000 gezinnen in Salé

De autoriteiten van Casablanca-Settat streven ernaar om de economische hoofdstad van Marokko voor het WK voetbal in 2030 volledig vrij te maken van sloppenwijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team