Zoeken

Gouverneur Temara-Skhirat geschorst

27 oktober 2022 - 16:00 - Marokko

©

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft maandag de gouverneur van de prefectuur Skhirat-Temara geschorst wegens onregelmatigheden bij het beheer van de stadsplanning op zijn grondgebied.

De maatregel volgt op de resultaten van het voorlopige onderzoek van de Algemene Inspectiedienst voor Territoriaal Bestuur, met betrekking tot onregelmatigheden op het gebied van stadsplanning, aldus een verklaring van het ministerie.

Lees ook: 600 flats gesloopt in Temara

Naast de gouverneur werden ook nog zes agenten en twee administratieve medewerkers van dezelfde prefectuur geschorst. In afwachting van de resultaten van het gerechtelijk onderzoek worden de beschuldigden onderworpen aan administratieve maatregelen. Het ministerie verklaart in een persbericht dat het besluit voortvloeit uit haar niet aflatende engagement om ervoor te zorgen dat zijn vertegenwoordigers, ongeacht hun rang, de wet naleven en de geldende wettelijke en reglementaire procedures strikt toepassen.

Lees ook: Marokko: gouverneur staat terecht voor misbruik staatseigendommen

Vorige week kregen de technische diensten van de stad de opdracht om 34 gebouwen met 600 flats te slopen, nadat de rechtbank het verzoek van de projectontwikkelaar om de sloop op te schorten had verworpen. Nalatigheid en anomalieën bij het toezicht op de uitvoering van het project, vormden de aanleiding voor het besluit tot deze sloop.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team