Zoeken

Veiligheidssituatie "normaal en onder controle" in Marokko

5 november 2022 - 20:00 - Marokko

©

De veiligheidssituatie in Marokko is normaal en onder controle. Dit blijkt uit het jaarverslag van het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat samen met de ontwerpbegroting voor 2023 is gepresenteerd. Het document bevat resultaten voor 2022, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Dankzij de goede resultaten is het veiligheidsgevoel onder burgers en toeristen momenteel zeer hoog. Volgens het ministerie hebben deze resultaten ook een positief effect op de internationale perceptie van de veiligheid van het koninkrijk. Deze tendens wordt bevestigd door gegevens uit het jaarverslag van het ministerie van Binnenlandse Zaken over de eerste acht maanden van 2022.

Lees ook: Duizenden arrestaties voor drugshandel rond scholen in Marokko

Het departement van Abdelouafi Laftit heeft van januari tot augustus 785.254 misdrijven geregistreerd. Aanvallen op personen, goederen en eigendommen waren goed voor 39% van alle geregistreerde gevallen. Het verslag van het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt ook dat 78% van de misdrijven in stedelijke gebieden wordt gepleegd.

Volgens het ministerie bedroeg het ophelderingspercentage in de eerste acht maanden van het jaar 90%. 692.194 mensen werden gearresteerd, van wie 3% minderjarig was. Het aantal misdrijven die het veiligheidsgevoel van de burgers aantasten, bedroeg 219.000 gevallen, of 29% van alle geregistreerde misdrijven.

Lees ook: Marokko 43e op het gebied van cyberveiligheid

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken staat de veiligheidsbeleving van de burgers soms niet in verhouding tot de werkelijkheid. De reden hiervoor is de verspreiding van geruchten, nepnieuws, valse berichten, enz. in de berichtgeving van sommige media en sociale media.

Bladna.nl