Zoeken

Vastgoedschandaal Temara: ex-parlementslid PJD verhoord

2 december 2022 - 09:00 - Marokko

©

Het vastgoedschandaal in Temara is weer opgedoken. Verschillende stadsambtenaren werden vrijdag ondervraagd door de gerechtelijke politie van Casablanca (BNPJ), waaronder voormalig parlementslid en burgemeester Moh Rejdali.

De BNPJ-speurders hebben de islamitische voorman als getuige opgeroepen, evenals de huidige burgemeester van de gemeente, Zouhir Zemzam, meldt Al Akhbar. De krant benadrukt dat naast deze functionarissen nog verschillende andere mensen zijn ondervraagd.

Lees ook: Gouverneur Temara-Skhirat geschorst

Volgens de krant probeert de BNPJ te achterhalen in hoeverre de gemeente in dergelijke gevallen ingrijpt, hoe de geldende procedures worden gevolgd en hoe goed de afstemming met de gemeenteambtenaren is. De BNPJ probeert er met name achter te komen op welk niveau gekozen gemeenteraadsleden betrokken zijn bij de bouwovertredingen die bij deze projecten zijn geconstateerd. De politie onderzoekt ook welke bevoegdheden verkozen gemeenteraadsleden in deze aangelegenheden hebben, met name bij de afgifte van en het toezicht op bouw- en huisvestingsvergunningen.

Lees ook: 600 flats gesloopt in Temara

Deze aanpak wordt gerechtvaardigd door het feit dat gemeenten behoren tot de overheden en instellingen die door inspecteurs worden bezocht in het kader van onderzoeken van het ministerie van Binnenlandse Zaken, aldus dezelfde bron. Het blad wijst erop dat tientallen ambtenaren, diensthoofden en technici die toezicht hielden op deze bouwwerkzaamheden reeds zijn ondervraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team