Zoeken

600 flats gesloopt in Temara

26 oktober 2022 - 23:00 - Marokko

©

De autoriteiten van Temara hebben de sloop bevolen van 34 gebouwen met 600 flats, omdat ze niet aan de geldende normen voldoen.

De gebouwen worden op bevel van de technische diensten van de stad gesloopt. Een rechtbank verwierp de klacht van de betrokken projectontwikkelaar die de opschorting van de sloop had geëist. Hiertoe was oorspronkelijk besloten door een centrale commissie van het ministerie van Binnenlandse Zaken, meldt het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Wereld-Marokkanen slachtoffer vastgoedzwendel in Temara

De sloopoperatie begon afgelopen vrijdag. Door technische en veiligheidsbeperkingen zou de operatie nog enkele dagen kunnen voortduren. De autoriteiten lijken vastbesloten het proces tot het einde toe voort te zetten, ondanks hevige protesten van verschillende bewoners van de sloppenwijken die plaats hebben gemaakt voor de gebouwen en protest van mensen die reeds voorschotten hebben betaald voor de flats.

Lees ook: Hoge ambtenaren uit hun villa’s in Harhora gezet

Nalatigheden en onregelmatigheden werden bij het toezicht op de uitvoering van het project geconstateerd. Nu vrezen sommige ambtenaren van de stad Temara dat zij zullen worden beschuldigd van nalatigheid bij de uitvoering van het vastgoedproject. De stad is immers al meermaals bekritiseerd wegens de wijze waarop zij de geldende voorschriften op het gebied van stadsplanning toepast.

Bladna.nl