Zoeken

Jaar cel voor neerschieten Marokkaanse tiener in Sebta (video)

23 april 2023 - 12:00 - Wereld

©

Het provinciale gerechtshof van Cadiz heeft twee inwoners van Sebta veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor het neerschieten van een 17-jarige Marokkaan en de beelden van het schietincident op sociale media te hebben gedeeld.

De feiten deden zich voor op 18 mei 2021, te midden van de migratiecrisis die was veroorzaakt door de komst van ongeveer 12.000 Marokkaanse migranten, voornamelijk minderjarigen, naar Sebta. Op die dag besloten de twee verdachten van 31 en 34 jaar oud "wraakacties te ondernemen tegen een groep niet-begeleide buitenlandse minderjarigen die in de stad ronddwaalden". Volgens het parket handelden de verdachten "met een totaal gebrek aan menselijkheid en empathie".

Lees ook: Marokkaan (17) in kritieke toestand na schietpartij in Sebta

De twee veroordeelden schoten vanaf het balkon van een huis in het centrum van de enclaven op een groep jonge migranten met een wapen met een kaliber van 5,5 mm. Ze filmden de aanval met een mobiele telefoon, "terwijl ze beledigende en spottende uitspraken deden", aldus het parket, waarbij ze "de meest elementaire principes van solidariteit, tolerantie en samenleven" negeerden.

Lees ook: Woede en angst in Sebta na moord op Mohamed (8)

Een minderjarige van Marokkaanse afkomst werd geraakt en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De verdachten werden aangeklaagd voor haatmisdrijf en het toebrengen van slagen en verwondingen met wapens. Het Openbaar Ministerie had negen jaar gevangenisstraf tegen hen geëist, maar de rechter veroordeelde hen tot een jaar gevangenisstraf vanwege verzachtende omstandigheden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team