Zoeken

El Castaña-zaak: 1787 jaar cel en 15 miljard euro boete geëist voor Marokkaanse hasjhandel

11 april 2023 - 21:00 - Wereld

©

Antonio Tejón "El Castaña", de leider van een van de meest actieve smokkelorganisaties van Marokkaanse hasj in het Spaanse Campo de Gibraltar, en 151 van zijn handlangers, staan voor de rechtbank van Cadiz terecht. Het Openbaar Ministerie eist een totale gevangenisstraf van 1787 jaar en een boete van 15,18 miljard euro.

Tejón bleef zelfs vanuit zijn cel in 2020 zijn organisatie leiden en slaagde erin om balen Marokkaanse hasj op de Andalusische kust te krijgen.

Lees ook: Spanje laat leden grootste hasjkartel in Straat van Gibraltar vrij

De regering van Andalusië heeft meer dan 150.000 euro geïnvesteerd om de rechtszaal op de eerste verdieping van het gerechtsgebouw van Cadiz voor te bereiden op dit proces. De andere verdachten blijven in de rechtszalen op de begane grond, van waaruit ze het proces via schermen kunnen volgen en als getuigen kunnen optreden.

Lees ook: Het levenstraject van de beruchte Marokkaanse drugshandelaar "El Nene"

In totaal staan 32 zittingen gepland. In de aanklacht heeft het Openbaar Ministerie geëist dat de hoofdverdachte 15 jaar en 9 maanden gevangenisstraf krijgt en een boete van 104 miljoen euro voor misdrijf tegen de volksgezondheid, smokkel en deelname aan een crimineel netwerk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team