Zoeken

Ibrahim (16) onschuldig slachtoffer bendegeweld in Sebta

9 mei 2023 - 10:00 - Wereld

©

De jonge Ibrahim Buselham overleed op 15 april 2022 bij een schietpartij tussen drugshandelsnetwerken in Sebta. De 16-jarige jongen werd het slachtoffer van een afrekening tussen rivaliserende bendes. Zijn familie eist gerechtigheid.

Sinds Tweety en Tayenas, twee drugsbaronnen die aan het hoofd staan van rivaliserende bendes, de controle hebben overgenomen van El Príncipe en Los Rosales in Sebta, worden beide wijken regelmatig opgeschrikt door afrekeningen. Op 15 april 2022 brak er een schietpartij uit tussen de twee bendes. Ibrahim Buselham, een 16-jarige jongen die helaas op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was, werd in het hoofd geschoten. "Hij had niets met hen te maken. Als hij er een minuut eerder of vijf meter verderop was geweest, zou hij niet zijn gestorven", bevestigen politiebronnen aan ABC.

Lees ook: Marokkaanse drugsbaron in Sebta slachtoffer van afrekening

De familie van Ibrahim rouwt nu al meer dan een jaar om zijn plotse overlijden en blijft gerechtigheid eisen. "Mijn broer had niets met hen te maken. Ze hebben zich vergist", zegt Dina Buselham, de zus van het slachtoffer. Ze betreurt dat de dood van haar broer tot op dag van vandaag onbestraft is gebleven. "Zijn vriend had een relatie met de Tayena’s. Ze haalden hen door elkaar. De leiders van de twee bendes (Titi en Tayena) doen wat ze willen. Ze kunnen je vermoorden of ontvoeren. Ze gaan de straat op met geweren. Er is geen wet. Hier moorden ze als in een videospel", betreurt ze.

Lees ook: Marokkaan (17) in kritieke toestand na schietpartij in Sebta

Ibrahim werd begraven op de begraafplaats van Sidi Embarek. Een jaar na de feiten kregen de baronnen van de twee bendes een goddelijk vonnis. Tayena werd met een vuurwapen neergeschoten in Los Barrios (Cádiz), toen hij zijn huis verliet. Hij stierf in het ziekenhuis van La Línea. Tien dagen later werd Tweety gearresteerd in Manilva. Zijn arrestatie heropende het onderzoek naar de moord op Ibrahim, een zaak die wegens gebrek aan bewijs was gesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team