Zoeken

Jaren cel voor afbijten vinger Marokkaan in Spanje

30 april 2023 - 13:00 - Wereld

©

Een rechtbank in Barcelona heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar, vanwege een gewelddadige aanvaring op 13 februari 2021. De verdachte had op straat een man en zijn zoon uitgescholden voor "vuile Moor" en beet daarna in een gevecht een stuk van zijn vinger af.

Volgens het vonnis beledigde de agressor het slachtoffer vanwege zijn Marokkaanse afkomst en zei hij ook dat hij "terug naar zijn land moest gaan". Geconfronteerd met deze provocaties benaderde het slachtoffer hem om uitleg te vragen. Dit werd opgevolgd door een woordenwisseling die in een gevecht ontaardde, waarbij de verdachte het slachtoffer meerdere malen sloeg alvorens een vinger van zijn linkerhand af te bijten.

Lees ook: Man bijt vinger Marokkaan af tijdens racistische aanval

Na de aanval sloeg de man ook de zoon van het slachtoffer. Hij probeerde zich daarna uit de voeten te maken maar kon gelukkig tegengehouden worden door een agent van de Guardia Urbana van Barcelona.

Lees ook: Marokkaanse internationals slachtoffer racisme in Spanje

Naast de gevangenisstraf heeft de rechtbank ook een contactverbod met de slachtoffers opgelegd van vijf en zeven jaar. De aanvaller zal ook 12.499 euro en 3600 euro moeten betalen aan de Marokkaan en zijn zoon, als vergoeding voor de verwondingen, de nawerkingen en de morele schade die zijn daad heeft veroorzaakt.

Bladna.nl