Zoeken

Zware straffen voor Borgerhoutse drugsbende ’Mixers’

28 februari 2022 - 16:20 - Wereld

©

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag celstraffen tot acht jaar uitgesproken tegen de ’Mixers’, een criminele drugsorganisatie uit Borgerhout, die zich met name bezig hield met het uithalen van grote partijen cocaïne in de Antwerpse haven.

De Mixers behoorden tot de belangrijkste drugsorganisaties van Antwerpen. "Ze leveren hand- en spandiensten aan bendes die ladingen cocaïne willen uithalen in de haven en hadden daarvoor havenmedewerkers op hun loonlijst staan. Daarnaast verhandelen ze zelf ook cocaïne, al dan niet verkregen via uithalingen", aldus de procureur.

Lees ook: Kopstuk Antwerpse cocaïnemaffia gearresteerd in Malaga

De 34-jarige Aziz S. wordt beschouwd als het kopstuk van de ’Mixers’ en is veroordeeld tot 8 jaar celstraf, zijn broers Ghalid (38) en Abdelkader (43), kregen respectievelijk 6 en 5 jaar cel. Mohamed B., handelaar in PGP-toestellen en verdachte in verschillende drugsdossiers, kreeg 4 jaar cel. Elf andere partners en medewerkers kregen celstraffen van 6 maanden tot 8 jaar. Onder hen bevond zich ook Yassine E. een Brusselse politie-inspecteur die opzoekingen had gedaan in de politionele databanken. Hij kreeg drie jaar cel met uitstel, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Hoe een familie uit Antwerpen miljoenen witwaste in Marokko

De Mixers werden ook vervolgd voor het witwassen van drugsgeld. De broers hadden financiële constructies opgezet om een schijnbaar legaal inkomen te creëren. Er werd beslag gelegd op vastgoed, luxewagens, jetski’s en een speedboot, die aangekocht zouden zijn met drugsgeld. Alles samen werd een bedrag van ruim 2 miljoen euro verbeurd verklaard. De rechtbank heeft ook de onmiddellijke aanhouding bevolen van Aziz en Ghalid S..

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team