Zoeken

Drugskopstuk Zakaria aka Piwi spoorloos na veroordeling in België

4 juli 2022 - 11:40 - Wereld

©

Kopstuk Zakaria El K., bijgenaamd ’Piwi’, van de drugsbende ’Medrepair’, is woensdag door de rechter veroordeeld tot tien jaar cel en een boete van 10.000 euro. Daarnaast heeft de rechter ook 5 miljoen euro drugswinst verbeurdverklaard.

Het Openbaar Ministerie vorderde tegen Zakaria ’Piwi’ E.K. twaalf jaar celstraf, voor de twaalf uithalingen die hij georganiseerd zou hebben. Medewerkers volgden zijn instructies voor deze uithalingen uit op de terminal van Medrepair, een dochterbedrijf van rederij MSC. Hij werd hiervoor veroordeeld tot een gevangenisstraf tien jaar, een boete van 10.000 euro en de verbeurdverklaring van een crimineel vermogen dat op 5 miljoen euro wordt geschat. Er werden ook straffen uitgesproken van één tot acht jaar cel tegen zijn medeverdachten, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Aanval met vuurwerk op woning Jamal Ben Saddik

Na de uitspraak voerde het parket onmiddellijk de aanhouding uit van een aantal verdachten. De speurders van de federale gerechtelijke politie vielen woensdag ook bij Zakaria E.K. binnen in het kader van een nieuw onderzoek betreffende de invoer van bijna 7 ton cocaïne. Hij was volgens de procureur niet thuis. "En ook al zijn kledij was verdwenen, het lijkt erop dat hij gevlucht is". Maat advocaat Frank Scheerlinck van de verdediging vindt de uitspraak van de procureur een grove schending van het geheim van het onderzoek.

Lees ook: Walid Benmbarek, van bad guy in ’Mocro Maffia’ tot sweet guy in ’Marokkaanse Bruiloft’

Ook in het nieuwe dossier wordt Piwi gezien als het kopstuk van de bende. Dat blijkt uit ontsleutelde berichten. "De 26-jarige hoofdverdachte heeft alle informatie rond de partijen verdovende middelen. Hij kan rekenen op de hulp van zijn broer en neef", aldus parketwoordvoerder Kristof Aerts op woensdag. "De organisatie kon ook beroep doen op de hand- en spandiensten die geleverd werden door mensen die in de haven werkzaam zijn of waren." Filal T., een andere verdachte in het dossier Medrepair, werd wel gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team