Zoeken

Hoe een familie uit Antwerpen miljoenen witwaste in Marokko

15 september 2020 - 11:20 - Wereld

©

Negen leden van een Marokkaanse familie stonden afgelopen donderdag voor de rechter in het Belgische Antwerpen. Ze worden ervan verdacht miljoenen euro’s via vastgoedprojecten in Europa en Marokko te hebben witgewassen.

De hoofdverdachten zijn tussen 33 en 63 jaar oud en worden vervolgd voor drugshandel, witwaspraktijken, criminele organisatie en mensenhandel met het oog op seksuele uitbuiting. Dat schrijft HLN.

Abdelhakim D., zijn broer Mustapha D. en diens zoon Mostafa D. zijn de hoofdverdachten in deze zaak. Het parket eist voor elk van hen 8 jaar gevangenisstraf en een boete van 8000 euro.

Alle drie woonden in een sociale woning en ontvingen een werkloosheidsuitkering. Ze verhandelden jarenlang cocaïne in cafés in Borgerhout en investeerden een groot deel van de winst in vastgoed in Marokko.

Andere verdachten in deze zaak zijn de 33-jarige zoon en 48-jarige dochter van Abdelhakim D. Deze laatste was belast met het beheer van de eigendommen van de familie in Al Hoceima, Imzouren en Fez. Alle eigendommen van de familie D. werden in beslag genomen door de Belgische justitie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team