Zoeken

"Dikke Nordin" laat groot drugsproces stil leggen

6 april 2022 - 15:00 - Wereld

©

Nordin El Hajjioui, alias "Dikke Nordin", heeft begin deze week in Antwerpen de rechters gewraakt op een groot drugsproces. Het Openbaar Ministerie eist twaalf jaar celstraf in de zaak, waarbij 51 verdachten zijn betrokken. El Hajjioui verblijft momenteel in Dubai en wordt vervolgd vanwege zijn rol bij de invoer van cocaïne.

De Antwerpse procureur vorderde een maand geleden 12 jaar cel tegen drugscrimineel Nordin El Hajjioui. Hij zou de leider zijn van een drugsorganisatie die minstens 18,4 miljoen euro verdiende aan invoer van cocaïne. "Dikke Nordin" zou ook de opdracht hebben gegeven voor de aankoop van granaten en zware wapens voor het plegen van aanslagen, schrijft Het Laatste Nieuws.

Lees ook: Zware straf geëist tegen Nordin El Hajjioui in België

De advocaten van de verdachten zouden begin deze week pleiten in het proces over cocaïne-invoer en wapenhandel van een Antwerps-Limburgse bende, maar het proces moest worden stilgelegd, omdat El Hajjioui’s advocaten, Hans Rieder en Louis De Groote, afgelopen week ook een wrakingsverzoek hebben ingediend, omdat ze zich niet gehoord voelden toen ze aangaven dat hun cliënt niet correct werd gedagvaard.

Lees ook: VAE weigeren Antwerpse drugscrimineel ‘Dikke Nordin’ uit te leveren

Het is de tweede keer op korte tijd dat de advocaten van Nordin El Hajjioui een groot drugsproces stilleggen. Hans Rieder en Louis De Groote wraakten ook de rechters in het proces tegen Frank "De Tank" V, die ervan wordt beschuldigd minstens zeven ladingen cocaïne uit de haven te hebben gesmokkeld in opdracht van onder andere Nordin El Hajjioui. Het Openbaar Ministerie vorderde in die zaak vijftien jaar cel tegen "Dikke Nordin". Inmiddels is dat wrakingsverzoek door het hof van beroep afgewezen, maar er is nog geen nieuwe datum voor de hervatting van het proces.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team