Zoeken

Frankrijk: ex-burgemeester veroordeeld wegens trips naar Marokko

27 januari 2022 - 10:20 - Wereld

©

Op maandag 24 januari heeft de correctionele rechtbank van Bordeaux in Frankrijk, Bernard Seurot, voormalig burgemeester van Bruges, veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf met uitstel wegens beschuldigingen van corruptie, onder meer door middel van reizen naar Marokko.

De voormalige burgemeester van Bruges werd van corruptie bij overheidsopdrachten beschuldigd. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar en een boete van 50.000 euro voor corruptiemisdrijven van meer dan 20 jaar geleden, meldt France Bleu.

Lees ook: Voormalige kolonel opgepakt voor corruptie in Marokko

De zaak gaat over een keuken die aan de burgemeester is geschonken, reizen naar Marokko en Argentinië en een jachtpartij in Spanje. Bernard Seurot, 80 jaar oud en zwaar ziek, aanvaardt de beslissing en wil niet in beroep gaan, aldus zijn advocaat François Tosi.

Lees ook: Ex-burgemeester Marrakech krijgt gevangenisstraf

Behalve de voormalige burgemeester van Bruges, werden ook 15 bouwondernemingen aangeklaagd voor de correctionele rechtbank van Bordeaux, die 11 van hen schuldig bevond. Projectontwikkelaar Patrice Pichet uit Gironde en de directeur van bouwconcern Eovest, Jean-Robert Cazeaux, kregen dezelfde straf: twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 25.000 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team