Zoeken

"Bedankt aan Marokko, prachtig land van welkom!"

20 mei 2020 - 15:20 - Marokko

©

Sophie en haar dochter Juliana zitten al ruim twee maanden vast in Ait Bihi, een dorpje bij Taghazout. Moeder en dochter wachten op "meer redelijke oplossingen" om naar Frankrijk terug te keren.

"We komen uit de regio van Toulouse en kwamen op donderdag 12 maart in Agadir aan voor een vakantie van acht dagen. De dag erop besloot Marokko zijn grenzen te sluiten en werd onze terugvlucht geannuleerd. Zoals veel mensen zaten we hier plots vast.", vertelt Sophie aan Bladi.net.

De repatriëringsvluchten die vervolgens door de Franse diplomatieke diensten werden geregeld waren te duur voor haar en haar dochter. Sophie en Juliana besloten daarom om in Ait Bihi te blijven.

"Hier voelen we ons veilig. De lockdown wordt gerespecteerd. Het dragen van een mondmasker is verplicht, zelfs in de auto. Alle veiligheidsmaatregelen en hygiënenormen worden nageleefd. De mensen in het dorp zijn heel lief en delen elke avond hun iftar met ons.

Hier zijn er geen grote toespraken. Het einde van de lockdown staat op 20 mei gepland (intussen 10 juni)... De bevolking zal snel op de hoogte worden gebracht van een verlening of een versoepeling van de noodtoestand. Er zijn geen debatten op televisie, vakbonden die voor of tegen de maatregelen zijn... We gaan gewoon de besluiten van Marokko respecteren..."

We zijn continu in contact met onze familie die we veel missen. Iedereen weet dat we veilig zijn. Mijn dochter heeft contact met haar school waar alles wordt gedaan zodat ze haar studies kan voortzetten. Bedankt Marokko, prachtig land van welkom!"

Bladna.nl