Zoeken

Marokko: strandgangers streng gestraft

5 juni 2020 - 17:40 - Marokko

©

In de afgelopen dagen werden tientallen mensen op stranden in Marokko gearresteerd voor het schenden van de sanitaire noodtoestand.

De politie heeft nu het bevel gekregen om even streng te blijven optreden tot de officiële einde van de lockdown op 10 juni.

Veel jongeren in Marokko hebben door het warm weer van de afgelopen dagen besloten om ondanks de noodtoestand, nabijgelegen stranden te bezoeken. De ordediensten hebben herhaaldelijk moeten ingrijpen en zelfs meerdere arrestaties moeten verrichten.

In Essaouira werden bijvoorbeeld honderden strandgangers op stranden nabij de oude medina gefilmd. De autoriteiten werden op de hoogte gebracht en grepen in om iedereen naar huis terug te sturen. De stranden werden daarop met hekken afgezet.

Afgelopen zaterdag werden veertien mensen, waaronder meerdere vrouwen, op het strand van Harhora bij Rabat gearresteerd. Volgens de plaatselijke autoriteiten werden sinds het begin van de noodtoestand in de kleine stad veertig mensen gearresteerd voor het overtreden van de lockdown.

Stranden in Bouznika, Salé, Skhirat, Temara, Harhora of nog Rabat worden nu continu bewaakt door politiepatrouilles met paarden.

Bladna.nl