Zoeken

Zwangere Miriam al vier maanden in Marokko vast

2 juli 2020 - 20:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Miriam El Majjaoui Val, een 25-jarige Spaanse van Marokkaanse afkomst, zit al ruim vier maanden in Marokko vast, waar ze haar man in Tanger was komen bezoeken.

Het koppel trouwde 18 maanden geleden. De man van Miriam leeft nog steeds in Tanger terwijl zijzelf in Barcelona woont. Ze was op 8 februari in Marokko aangekomen en vernam tijdens de lockdown dat ze zwanger was.

Miriam was Youssef Achibani komen bezoeken om hun situatie in Marokko in orde te brengen. Het koppel is legaal getrouwd en probeert sinds enkele maanden een Marokkaans trouwboekje te verkrijgen. Miriam komt om de drie vier maanden naar Tanger om haar man te zien.

El Faro de Ceuta sprak met de jonge vrouw. "Ik was mijn man komen bezoeken en ook kijken hoe het met ons dossier zat. Vijf dagen voor mijn vertrek op 19 maart werden de grenzen gesloten". Miriam verblijft sindsdien in het huis van familie van haar man in Tetouan.

"Toen ik in Marokko aankwam was ik nog niet zwanger. Toen mijn menstruatie uitbleef besloot ik een zwangerschapstest te doen en het was positief. Ik heb een dokter gezien en alles gaat goed.", aldus Miriam.

Voorlopig blijkt een terugkeer naar Spanje niet mogelijk. "Ik heb het geld niet om met het vliegtuig terug te keren. Ik heb me wel ingeschreven voor de boot. Maar ik heb nog niets terug gehoord. Ik heb het consulaat en de ambassade gebeld en gemaild, zonder antwoord."

Miriam is bang voor haar gezondheid en die van haar moeder. "Ik ben tien weken zwanger en moet een dokter in Spanje zien. Hier in Marokko zijn de zorgen erg duur. Bovendien is mijn moeder ziek, ze heeft hartproblemen en zit alleen in Barcelona." Haar vader overleed vijf jaar geleden en ligt in Marokko begraven. Miriam en Youssef ontmoetten elkaar tijdens de begrafenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team