Zoeken

French Montana aangeklaagd voor plagiaat

11 mei 2022 - 17:40 - Cultuur

©

De in Marokko geboren Amerikaanse rapper French Montana wordt opnieuw geconfronteerd met een juridische procedure. Deze keer wordt hij beschuldigd van plagiaat. Hij zou de tekst van het liedje "Handstand", uit 2021, zonder toestemming hebben overgenomen.

De klacht is afkomstig van de "Hot Boys"-rapper Turk, die via zijn advocaat een brief naar French Montana heeft gestuurd waarin hij stelt dat de zanger "de songtekst heeft overgenomen uit een nummer van zijn band, zonder hiervoor eerst toestemming te krijgen", meldt TMZ.

Lees ook: French Montana treft minnelijke schikking na verkrachting

De tekst van het nummer "Handstand", dat al meer dan 17 miljoen keer is bekeken op YouTube, komt volgens Turk uit hun hit "I Need A Hot Girl" uit 1999. French Montana moet het probleem volgens hem oplossen en anders zal dit voor een rechtbank uitgevochten moeten worden.

Lees ook: French Montana maakt einde aan conflict met 50 Cent

Een door de media geciteerde bron verzekert echter dat French Montana wel degelijk rechten op het ritme en het refrein van het nummer had gekocht. Hij was in de veronderstelling dat alles in orde was. Het team van de Marokkaanse rapper werkt reeds aan een rechtzetting van de situatie. Turk’s advocaat, Paul M. Aloise Jr. van het advocatenkantoor Brooks LeBœuf, heeft gezegd bereid te zijn om de zaak buiten de rechtbank om te schikken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team