Zoeken

French Montana aangeklaagd voor schietpartij in Miami

21 maart 2023 - 20:00 - Cultuur

©

De in Marokko geboren Amerikaanse rapper French Montana is aangeklaagd voor de schietpartij in restaurant ’The Licking’, in Miami Gardens, Florida. Hij nam er op het moment van het schietincident een videoclip op. Een van de eisers wil een schadevergoeding van 50.000 dollar.

French Montana wordt in de Verenigdd Staten aangeklaagd. Volgens advocaat Josiah Graham van de Graham Injury Firm, eist zijn cliënt en één van de eisers, Carl Leon, een schadevergoeding van 50.000 dollar van de rapper. Hij beweert dat hij werd gevraagd om in de "Igloo"-video te verschijnen, meldt TMZ. Hij beschuldigt de artiest van nalatigheid.

Lees ook: Politie geeft French Montana schuld voor schietpartij

De schietpartij vond plaats op 5 januari van dit jaar in het soulfood-restaurant The Licking, nabij Northwest 27th Avenue en 177th Street, in Miami Gardens, Florida. De beschieting gebeurde rond 20.00 uur plaatselijke tijd, terwijl een video van French Montana opgenomen werd. Tien mensen zouden ernstig gewond zijn geraakt. Onder hen ook aanklager Carl Leon.

Lees ook: French Montana in koppel met bekende rapster?

De volgende dag beschuldigde de politie van Miami de rapper ervan verantwoordelijk te zijn voor de schietpartij. Politiechef Delma Noel-Pratt van Miami Gardens noemde het incident in een verklaring een "zinloze tragedie" die voorkomen had kunnen worden als de organisatoren de vereiste vergunningen van de stad hadden verkregen. "Als de nodige instanties van tevoren waren ingelicht en het protocol was gevolgd, waren er politieagenten aanwezig geweest om de gemeenschap te beschermen en zo nodig te reageren op elke situatie die zich zou kunnen voordoen," voegde ze eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team