Zoeken

French Montana treft minnelijke schikking na verkrachting

9 maart 2022 - 19:20 - Cultuur

©

De in Marokko geboren Amerikaanse rapper French Montana heeft een minnelijke schikking getroffen met een vrouw die hem beschuldigd van aanranding in zijn huis in Los Angeles. Daardoor wordt het proces, dat op 14 maart van start zou gaan, vermeden.

Volgens gerechtelijke documenten hebben de twee partijen een minnelijke schikking getroffen, een aantal dagen voordat het proces zou beginnen, meldt The Blast. "De rechtbank en de advocaat overleggen over de zaak en de raadsman heeft de rechtbank meegedeeld dat de partijen een akkoord hebben bereikt", luidt een nieuwe beschikking van de rechtbank.

Lees ook: Nieuwe beschuldigingen van aanranding tegen French Montana

French Montana moest op 14 maart voor de rechter verschijnen. De rapper werd gevraagd om het slachtoffer een schadevergoeding te betalen voor "extreem emotioneel leed, angst, flashbacks en depressie". Nu er een schikking is bereikt zal de zaak afgesloten worden.

Het vermeende slachtoffer is een vrouw die geregistreerd staat onder de schuilnaam Jane Doe. Ze heeft een klacht ingediend wegens onder meer seksuele aanranding en machtsmisbruik tegen de rapper, een werknemer en zijn platenmaatschappij, Coke Boy Records.

De feiten dateren van 28 maart 2018. Jane beweerde dat French Montana haar heeft uitgenodigd in de opnamestudio op La Brea Ave in Los Angeles, waar hij drankjes voor haar kocht en haar vervolgens voorstelde om samen met zijn werknemer terug te keren naar zijn huis. Toen ze rond 6 uur ’s ochtends bij het huis van French Montana aankwamen, vertelde ze hen dat ze haar vriendin had opgebeld en dat ze zich volkomen bewust was van haar acties. Daarna ging ze naar de keuken. De verdachten vroegen haar een foto te nemen en kort daarna viel ze flauw. Daarna was ze niet meer helemaal bij bewustzijn.

Lees ook: French Montana keert drugsgebruik voorgoed rug toe

Jane zegt dat verschillende mannen de kamer in en uit kwamen. Ze herinnert zich ook dat French Montana bij de mannen was die de kamer binnenkwamen en dat hij haar seksueel misbruikte. Ze vertelt dat zij ongeveer rond 13.30 uur "weer bij bewustzijn kwam", verward was en "hysterisch begon te huilen, omdat ze het gevoel had dat ze gedrogeerd en verkracht was". Nadat ze het huis had verlaten, ging het vermeende slachtoffer naar een plaatselijk ziekenhuis, waar zij een test onderging die sporen van sperma aantoonden waaruit bleek dat ze daadwerkelijk was verkracht. Ze diende daarop een klacht in.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team