Zoeken

David Govrin reageert op beschuldiging seksuele intimidatie

13 september 2022 - 22:00 - Marokko

©

David Govrin, het hoofd van het Israëlische verbindingsbureau in Rabat, wordt ervan verdacht Marokkaanse werkneemsters seksueel geïntimideerd te hebben. Hij claimt zijn onschuld en houdt vol dat de beschuldigingen het resultaat zijn van de verbeelding van de veiligheidsverantwoordelijke van het verbindingsbureau.

David Govrin zegt in een verklaring dat de beschuldiging van seksuele intimidatie is verzonnen door de hoge veiligheidsfunctionaris van het verbindingsbureau. Govrin wordt ook beschuldigd van financieel en administratief wanbeleid en werd vorige week teruggeroepen door het ministerie van Buitenlandse Zaken van zijn land, zo meldt Israel Noticias.

Lees ook: David Govrin, rem voor ontwikkeling betrekkingen Israël-Marokko

In een door Ynet onthulde brief aan het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, betoogt Dror Matityahu, de advocaat van Govrin, dat zijn cliënt het slachtoffer is geworden van laster door de hoge veiligheidsbeambte van de diplomatieke missie in Rabat, Ran Metzuyanim. Hij zou er enkel op uit zijn de diplomaat, met wie hij een conflict heeft, in diskrediet te brengen.

Metzuyanim "heeft met veel mediakanalen contact opgenomen om een lasterlijke, beledigende en kwetsende campagne te voeren tegen de ambassadeur," zegt de advocaat in zijn brief. Hij wijst er ook op dat Govrin in februari een klacht heeft ingediend tegen Metzuyanim, wegens misbruik van het veiligheidsvoertuig van de missie. In april gaf Govrin Metzuyanim een slechte beoordeling, met het argument dat hij niet gekwalificeerd was voor de baan en dat zijn behoud hem "diplomatieke schade" zou veroorzaken.

Lees ook: Demonstratie in Rabat tegen handelingen David Govrin

Volgens hoge ambtenaren van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken is het onwaarschijnlijk dat Govrin naar zijn post in Rabat terugkeert. Vier medewerkers van het verbindingsbureau moesten vertrekken vanwege een slechte werkrelatie met Govrin. De diplomaat wordt er ook van beschuldigd een onbetaalbaar geschenk van Koning Mohammed VI te hebben verduisterd, dat het verbindingsbureau had gekregen ter gelegenheid van de Israëlische Onafhankelijkheidsdag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team