Zoeken

Fransman brengt ambtenaren ten val in Essaouira

16 augustus 2022 - 21:00 - Marokko

©

Na de zaak van de vermeende corrupte rechters in Casablanca, is vorige week een soortgelijk schandaal losgebarsten in Essaouira. Een advocaat, een zakenvrouw en een vrouw met een leidinggevende functie in de pashalik (kantoor van de lokale overheid), staan terecht voor corruptie met betrekking tot de rechtszaak van een Fransman.

De onderzoeksrechter van de rechtbank van eerste aanleg van Essaouira vervolgt een advocaat, een zakenvrouw en een ambtenaar, voor het beïnvloeden van een het gerechtelijk dossier van een Fransman, meldt het Arabischtalig dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Marokko: 19 magistraten gesanctioneerd

De Fransman zou de rechercheurs audio-opnamen hebben verstrekt, waarop te horen is dat hij door de drie verdachten is opgelicht. Het slachtoffer legde ook verklaringen af met details over de oplichting waaraan hij werd onderworpen door "tussenpersonen", die naar verluidt handelden namens invloedrijke gerechtelijke ambtenaren.

Dankzij de verklaringen en de geluidsopnamen kon een vrouw worden gearresteerd, die de eigenaar is van een bekend café in het centrum van de stad. Ze moest een deal sluiten met het slachtoffer, om in zijn voordeel tussenbeide te komen in een grondgeschil.

Lees ook: Audiobericht doet corrupte Marokkaanse rechters vallen

De leidinggevende van de pachalik verdween van het toneel na de indiening van een medisch attest, maar inmiddels is ook zij gearresteerd. De advocaat die belast was met de onderhandelingen werd in eerste instantie aangehouden, maar de rechter-commissaris besloot hem voorlopig in vrijheid te stellen tegen betaling van een borgsom van 100.000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team