Zoeken

Frankrijk: twee jaar gevangenis voor dragen nikab

15 december 2011 - 09:30 - Wereld

©

Hind Ahmas, een Frans-Marokkaanse dat maandag is veroordeeld tot 15 dagen inburgeringscursus voor het dragen van de nikab op straat, plus een boete van 150 euro zoals de anti-nikab wet het wil, riskeert twee jaar gevangenis.

De jonge vrouw, 32, riskeert twee jaar gevangenisstraf en een boete van 32.000 euro omdat ze de uitspraak van een Parijse politierechtbank heeft verworpen, aldus de Britse krant Daily Mail.

Veroordeeld in september vorig jaar tot 120 euro boete omdat ze met de nikab naar de gemeentehuis van Meaux was gegaan, heeft Hind Ahmas opnieuw geweigerd om haar sluier af te doen voor haar hoorzitting op maandag. Die mocht ze dan ook niet bijwonen.

"De rechter heeft een inburgeringscursus nodig, niet ik", verklaarde de jonge vrouw daarbij zeggend dat ze de cursus niet zal volgen en beroep ging doen op de uitspraak.

Hind Ahmas werd op 11 april voor het Elysée aangehouden. Op het commissariaat had ze geweigerd haar gezicht te tonen. Haar zaak zal mogelijk voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens worden gebracht.

De jonge vrouw werd maandag vergezeld door Kenza Drider, Frans-Marokkaanse van 32 die de nikab draagt en kandidaat is voor de Franse presidentsverkiezingen van 2012.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team