Zoeken

Incidenten in Brussel na aanhouding vrouw met nikab

1 juni 2012 - 11:43 - Wereld

©

Een groep mannen heeft proberen het commissariaat van Molenbeek in Brussel te betreden op donderdagavond. Eerder in de dag was een vrouw met een nikab met geweld aangehouden.

De vrouw had zich verzet tijdens een politiecontrole en geweigerd haar nikab af te trekken. Zijzelf en twee politievrouwen die haar naar het politiebureau moesten brengen, kwamen tot een handgemeen waarbij ze alle drie lichtgewond raakten.

Op het politiebureau werd haar nikab uiteindelijk afgetrokken, waarna ze naar het ziekenhuis werd gebracht met een lichte hersenschudding volgens Johan Berckmans, commissaris en woordvoerder van de politie van Brussel West. Ze wordt later verhoord volgens persbureau Belga.

In de avond probeerden een twintigtal mannen, met inbegrip van de echtgenoot van de vrouw in nikab, het politiebureau met geweld te betreden. De gemoederen kwamen tot rust na de tussenkomst van de burgemeester van Molenbeek, Philippe Moureaux, en de aanhouding van zes relschoppers.

Een soortgelijk incident vond plaats in december vorig jaar in België, waar het dragen van de nikab verboden is sinds juli 2011. Overtreders riskeren een boete van 15 tot 25 euro en een gevangenisstraf van 1 tot 7 dagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team