Zoeken

Spanje wil nikab verbieden

29 augustus 2013 - 18:34 - Wereld

©

In Catalonië zal het binnenkort verboden zijn om met een nikab of boerka op straat te lopen. Een anti-nikab wet wordt in de Spaanse regio besproken.

Volgens de Catalaanse regering zal de nieuwe wet, als het wordt goedgekeurd, de veiligheid versterken in het land en de opkomst van extremisme aanzienlijk beperken.

Ramon Espadalair, minister-adviseur van Binnenlandse Zaken, verklaarde aan Spaanse media dat er "geen verband is tussen dit besluit en de positie van de overheid tegenover de Islam".

De anti-nikab wet zal volgens Espadalair in 2014 worden goedgekeurd. Een verbod op de nikab kwam in Spanje voor het eerste ter sprake in 2010.

Verschillende Catalaanse steden hadden eerder al een verbod uitgesproken op het dragen van een nikab of boerka in openbare ruimtes. Het Spaanse Hooggerechtshof beschouwde het als een schending van de Mensenrechten en sprak zich tegen het verbod uit.

In Frankrijk, België en Italië, waar de anti-nikab wet van kracht is, wordt het dragen van een nikab of boerka bestraft met een boete en/of een gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team