Zoeken

Kenza Drider, kandidate-president voor 2012 in Frankrijk

25 september 2011 - 09:00 - Wereld

©

Kenza Drider, 32, Franse vrouw van Marokkaanse afkomst die de nikaab draagt, zei donderdag in Meaux, bolwerk van Jean-François Copé, secretaris-generaal van de UMP en initiatiefnemer van de anti nikaab wet in Frankrijk, dat ze kandidate is voor de Franse presidentsverkiezingen van 2012.

De jonge vrouw die de nikaab draagt sinds 13 jaar, werd beroemd door haar mediatieke verschijning sinds de aankondiging in 2009 van het anti-nikaab wetsvoorstel. Zij is ook de eerste volledig gesluierde vrouw dat voor een parlementaire commissie sprak om de nikaab te verdedigen.

Kenza Drider heeft reeds een steuncomité geleid door de oprichter van de NGO "Blijf van mijn grondwet af", de Frans-Algerijnse zakenman Rachid Nekkaz. Het was namelijk degene die had voorgesteld de boetes van gesluierde vrouwen onder de anti-nikaab wet te betalen.

Het programma van de Marokkaanse presidentskandidate in Frankrijk is vooral gericht op "de intrekking van de wet op de integrale sluier".

Donderdag hadden in Frankrijk twee vrouwen boetes van 120 en 80 euro gekregen omdat ze volledig gesluierd het gemeentehuis van Meaux waren binnengelopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team