Zoeken

Marokkaanse doet anti-nikab wetsvoorstel in Italië

11 augustus 2011 - 13:00 - Wereld

©

Het wetsvoorstel dat het dragen van de nikab of integrale sluier in openbare plaatsen in Italië verbiedt, werd voorgesteld door het parlementslid van Marokkaanse afkomst, Souad Sbai. Deze werd op dinsdag 2 augustus goedgekeurd door een Italiaanse parlementaire commissie.

Indien de wetgeving dat in september dit jaar moet worden gestemd door het Italiaanse parlement, wordt goedgekeurd, zal Italië het derde Europese land worden dat de nikab verbiedt na Frankrijk en België.

Het initiatief wordt ondersteund door het Italiaanse parlementslid van Marokkaanse afkomst Souad Sbai, lid van de Volkspartij voor de Vrijheid (PDL) voorgezeten door niemand anders dan Silvio Berlusconi. Het wetsvoorstel wordt ook ondersteund door de Noordelijke Liga partij, onvoorwaardelijke bondgenoot van de Italiaanse Premier, en afgekeurd door de Democratische Partij.

Volgens deze nieuwe wet riskeert iedereen die de nikab draagt in openbare plaatsen in Italië een geldboete gaande van 300 tot 500 euro.

Het wetsvoorstel voorziet ook van 4 tot 12 maanden gevangenisstraf tegen degenen die vrouwen dwingen de nikab te dragen, plus een geldboete dat tot 30.000 euro kan gaan en de ontneming van Italiaans staatsburgerschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team