Zoeken

Frankrijk: controle enorme lading op weg naar Marokko

16 augustus 2022 - 12:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Tijdens een verkeerscontrole aan de vooravond van het lange weekend van 15 augustus, hebben Franse politieagenten op de N10 in Coignières een overbeladen bestelwagen aangehouden die op weg was naar Marokko.

De verkeersactie duurde 45 minuten. In totaal werden 55 voertuigen gecontroleerd. Er werd ook een bestelwagen gecontroleerd die een aanhangwagen trok en op weg was naar Marokko. Het voertuig vervoerde een grote lading bagage, meldt Le Parisien.

Lees ook: Wereld-Marokkaan had 3,5 ton teveel in busje (foto)

Opmerkelijk is dat het busje na de controle zijn reis normaal vervolgde. "Alles wat we kunnen controleren is in orde," zei een agent, behalve het gewicht van het voertuig. "Ik heb mijn voertuig niet op de weegschaal gezet," legde de chauffeur uit.

Lees ook: Overladen busje van wereld-Marokkaan kantelt in België

De actie werd ondernomen nadat het verkeersinformatiecentrum Bison futé haar verkeersprognose voor het verlengde weekend van 15 augustus bekend had gemaakt. Het centurm, dat een groot deel van Frankrijk als "rood" classificeerde, waarschuwde dat het verkeer zaterdag "zeer moeilijk" zou zijn op alle belangrijke wegen in beide richtingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team