Zoeken

Overladen busje van wereld-Marokkaan kantelt in België

21 juni 2022 - 20:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Op de rotonde van Marcheur in Bultia op de N5, in het Belgische Charleroi, moest de brandweer worden ingezet bij een verkeersongeval met een busje dat op weg was naar Marokko.

De gebeurtenissen dateren van dinsdagavond 15 juni. De brandweer werd rond 3 uur ’s nachts gealarmeerd. Een busje geladen met bagage in en op het dak, waar ook nog een aanhangwagen aan was vastgemaakt, reed op de Marcheur-rotonde bij Bultia op de N5. "De aanhangwagen viel om, waardoor de bagage op de weg terechtkwam en een gedeelte van de veiligheidsrail werd verpletterd", meldt La Dernière Heure.

Lees ook: Marokkanen betrapt met 7,5 ton te veel in busjes in Frankrijk

Het was onmogelijk voor de berger om de aanhangwagen recht te trekken met zijn takel, die 4 ton kan trekken. Het busje puilde uit van de bagage voor gezinnen in Marokko. Het was gevuld met borden, kleren en andere spullen.

Lees ook: Franse politie houdt overbeladen voertuigen op weg naar Marokko tegen (foto)

De brandweer heeft eerst de trailer leeggehaald. Toen slaagden ze erin de trekstang af te snijden, zodat ze verder konden. Daarna kon de sleepwagen de aanhanger wegbrengen. Intussen kwamen bekenden de particuliere transporteur helpen. Ze haalden de bagage op met vier busjes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team