Zoeken

Marokkanen eisen betere aanpak zwerfhonden

6 mei 2022 - 16:20 - Marokko

©

Een aantal parlementsleden hebben de Marokkaanse regering opgeroepen om maatregelen te nemen ter bestrijding van het probleem van zwerfhonden, dat tot groot ongenoegen van veel Marokkanen maar niet opgelost raakt.

Het probleem van de zwerfhonden is een grote bron van zorg voor de regering. "Het probleem is een enorme bron van ongerustheid, met name in volkse buurten," zegt parlementslid Mohamed Raggani. "Het veroorzaakt veel angst bij burgers, ongeacht hun status of leeftijd, maar vooral ook bij kleine kinderen die ’s morgens vroeg naar school moeten gaan." De honden zaaien paniek in verschillende steden van het koninkrijk.

Lees ook: Peuter dood na beet hond met hondsdolheid in Marokko

Idriss Chraibi, lid van de Nationale Groepering van Onafhankelijken (RNI), bracht de recente dood van een kind in Casablanca ter herinnering, meldt Morocco World News. Het kind werd gebeten door een hond met hondsdolheid. Naziha Miqdad, van de partij voor Vooruitgang en Socialisme (PPS), verwijst op haar beurt naar de dood van een tweejarig kindje dat door een zwerfhond werd doodgebeten.

Lees ook: Kind in Tetouan overleden na beet van kat met hondsdolheid

Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken, legde uit dat zijn departement in de voorbije jaren aan verschillende lokale gemeenten, bedragen tot 70 miljoen dirham heeft toegekend voor de strijd tegen de snelle toename van de zwerfhondenbevolking. Ondanks de financiële inspanningen, blijft het fenomeen groeien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team