Zoeken

Marrakech bouwt asiel voor zwerfhonden

22 februari 2022 - 18:23 - Marokko

©

Het stadsbestuur van Marrakech gaat een grootschalig plan lanceren om zich over zwerfdieren in de stad te ontfermen. Een opvangcentrum en een sterilisatiecampagne maken deel uit van dit plan.

Het plan is een antwoord op de hevige kritiek vanuit de samenleving op het beheer van zwerfhonden in de stad. Hun aantal lijkt de laatste jaren te zijn toegenomen, voornamelijk als gevolg van de ophoping van afval en de ondoeltreffendheid van de aanpak, meldt L’Economiste.

Lees ook: Marokkaanse organisaties zetten zich in voor 3 miljoen zwerfhonden

Roedels honden zwerven door de straten van de toeristische stad en kunnen een gevaar vormen voor de inwoners. Vorig jaar registreerde de stad één dode en verscheidene gewonden als gevolg van hondenbeten. De honden zijn soms ook drager van hondsdolheid. De oprichting van een asiel zal het mogelijk maken om de stad vrij te maken van zwerfdieren. De stad belooft "een goede behandeling" van de zwerfdieren, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Salé overrompeld door zwerfhonden

Het gemeentebestuur van Marrakech is inmiddels ook begonnen met een opknapbeurt. Het gaat met name om netheid, de opwaardering van groenzones en het ophalen van vuil. Het doel is om de stad voor te bereiden op de terugkeer van toeristen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team