Zoeken

Fouzi Lekjaâ antwoordt aan Algerije

4 mei 2024 - 16:00 - Sport

©

Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), heeft met klem de beschuldigingen van beïnvloeding van scheidsrechters bij Afrikaanse competities van de hand gewezen. In een interview met de Egyptische zender "On Time Sport" verwees hij naar Algerije, zonder het buurland expliciet te noemen.

Lekjaa noemde de beschuldigingen onlogisch en benadrukte dat als ze waar waren, Marokko al meerdere malen de Afrikaanse Kampioenschappen zou hebben gewonnen. "Als ik de macht had om scheidsrechters te benoemen, had Marokko niet tot 1976 moeten wachten om zijn enige Afrika Cup te winnen", aldus Lekjaa. Hij voegde eraan toe dat het koninkrijk vaak het slachtoffer is geweest van scheidsrechterlijke onrechtvaardigheid, met name in continentale clubcompetities.

Lees ook: Beschuldigingen van valsspelen tegen Marokko: Adel Amrouche gehoord door CAF

De FRMF-voorzitter ontkende ook beschuldigingen van favoritisme voor Marokko door de Afrikaanse voetbalbond (CAF). Hij benadrukte dat er geen Marokkanen in de arbitragetcommissie van de CAF zitten en dat de eliminatie van Marokko tijdens de laatste Afrika Cup het beste bewijs is van de onpartijdigheid van de Afrikaanse instanties.

Lees ook: Fouzi Lekjaa spot met Algerijnse elftal

Lekjaa’s uitspraken komen als reactie op verklaringen van een Algerijnse analist die hem ervan beschuldigde de CAF ten gunste van Marokko te gebruiken. Deze uitspraken zorgden voor veel verontwaardiging op sociale media, met velen die ze lasterlijk en in strijd met de waarden van de sport noemden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team