Zoeken

De subtiele sneer van Fouzi Lekjaâ naar Walid Regragui

24 april 2024 - 08:00 - Sport

©

Fouzi Lekjaâ, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), heeft de futsalploeg gefeliciteerd met het behalen van hun derde opeenvolgende titel van Afrikaans kampioen zaakvoetbal. De ploeg versloeg Angola zondag in Rabat met een onbetwistbare 5-1 overwinning.

"De futsalploeg is een voorbeeld", aldus Lekjaâ tijdens de ceremonie ter ere van de Atlas Leeuwen na hun overwinning. "Ik zie dagelijks van dichtbij het enorme werk dat door alle betrokkenen continu wordt geleverd, en de behaalde resultaten zijn het sluitstuk van die inspanningen."

Lees ook: Hicham Dguig tackelt Walid Regragui

De Marokkaanse voetbalbaas grijpt elke gelegenheid aan om de futsalploeg te prijzen. Dat kan niet gezegd worden van het nationaal voetbalelftal onder leiding van Walid Regragui, dat "de weg kwijt is geraakt". Sinds hun uitstekende WK-prestatie in Qatar 2022, is het elftal niet meer in staat om te dromen. Marokko’s avontuur op de Afrika Cup 2023 in Ivoorkust, eindigde al in de achtste finales. Een teleurstelling voor Lekjaâ.

Lees ook: Marokkaanse zaalvoetbalploeg verovert derde Afrikaanse titel op rij

De FRMF-voorzitter overweegt zelfs om Regragui te ontslaan voor juni, wanneer de Atlas Leeuwen Zambia en Congo treffen in het kader van de kwalificaties voor het WK 2026. In geval van nederlaag of slechte prestaties tijdens deze twee wedstrijden, zal hij een einde maken aan de samenwerking met de Marokkaanse bondscoach.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team