Zoeken

Laatste eerbetoon aan Marwane, die dood werd aangetroffen in Frankrijk

14 januari 2023 - 14:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marwane Souidi heeft Marokkaanse roots. Hij werd afgelopen november dood aangetroffen in het Franse departement Seine-Maritime. Zondag wordt in Lagny-le-sec (Oise) een bijeenkomst gehouden om hem de laatste eer te bewijzen.

"Ik heb nog nooit een witte mars georganiseerd, maar als het mijn zus troost en zij mensen ziet samenkomen om haar zoon te herdenken, zal het de moeite waard zijn," vertelt Zakia in een telefonisch gesprek met Le Parisien. De bijeenkomst vindt zondag om 14.00 uur plaats voor de kerk in Lagny-le-Sec (Oise), het dorp waar Marwane Souidi is opgegroeid. "Nu zullen veel andere mensen die niet naar de begrafenis konden komen, ook de kans krijgen om afscheid van hem te nemen," zegt de tante van het slachtoffer.

Lees ook: Lichaam dood gevonden Marwane naar Marokko gerepatrieerd

Na zijn verdwijning op 21 september werd het lichaam van de 25-jarige op 24 november gevonden in Rives-en-Seine, nabij Rouen. Volgens het autopsierapport stierf hij door wurging na te zijn blootgesteld aan "ernstig en herhaaldelijk geweld". Twee verdachten zijn gearresteerd en zitten in voorarrest. Ze worden beschuldigd van "marteling, foltering en moord". Volgens justitie was een van hen, Jérémy B., een vriend van het slachtoffer. Sommige getuigen beschrijven deze man als "extreem gewelddadig".

Lees ook: Lichaam vermiste Marwane gevonden in Frankrijk

Het onderzoek naar de oorzaken en omstandigheden van de moord zijn nog niet afgerond. De familie van Marwane "zal niet opgeven want ik wil niet dat hij wordt vergeten", verzekert Zakia, die een grondig onderzoek eist naar de moord op haar in Marokko begraven neef. "We konden hem niet zien, we konden hem niet kussen, het was een kist zonder glazen raam. Het is moeilijk om te rouwen in deze omstandigheden," zegt ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team