Zoeken

Noussair Mazraoui ontmoet joodse leiders na pro-Palestijnse post

5 november 2023 - 09:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Noussair Mazraoui heeft een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de joodse gemeenschap in München. Deze bijeenkomst volgt op de controverse die ontstond nadat de Bayern München-speler zijn steun voor Palestina had uitgesproken.

Op initiatief van Bayern München heeft de Marokkaanse rechtsback leden van de joodse gemeenschap van München ontmoet. Tot deze groep behoren de voormalige voorzitter van de Centrale Raad van Joden in Duitsland, Charlotte Knobloch, en politicus Peter Guttmann. De bijeenkomst vond plaats in het Joods Gemeenschapscentrum van München en werd bijgewoond door de CEO van Bayern München, Jan-Christian Dreesen, meldt DailySports.

Lees ook: Bayern München waarschuwt Noussair Mazraoui

Over de inhoud van de bijeenkomst is niets bekend gemaakt. "Aangezien iedereen heeft ingestemd met vertrouwelijkheid, vragen we om begrip dat we niet meer details kunnen geven," aldus Charlotte Knobloch na de vergadering. Ze uitte ook haar steun voor FC Bayern en noemde de dialoog tussen de club en Mazraoui positief.

Lees ook: Duitsland: klacht tegen Noussair Mazraoui vanwege pro-Palestijnse post

Deze ontmoeting volgt op een klacht ingediend door de Duitse politicus Volker Beck tegen Mazraoui vanwege zijn pro-Palestijnse bericht. In een op Instagram geplaatste video toonde Mazraoui een wapperende Palestijnse vlag, begeleid door een stem die leek op een gebed: "God, help onze vervolgde broeders in Palestina om de overwinning te behalen. Moge God de doden genadig zijn en de gewonden genezen." Beck, tevens voorzitter van de Vereniging Duitsland-Israël, beschouwt de steun van de Marokkaanse international voor de Palestijnse zaak als een "verheerlijking van een misdaad". Hij uitte kritiek op de manier waarop FC Bayern de situatie heeft aangepakt en hoopt dat de juridische procedure de clubleiders zal doen inzien hoe ernstig de zaak is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team