Zoeken

Zo rijk is Marokkaanse international Hakim Ziyech

24 februari 2022 - 09:40 - Sport

©

De voormalig Eredivisie-uitblinker Hakim Ziyech kende een stroeve start bij Chelsea in Londen, maar de 28-jarige Marokkaanse international heeft inmiddels laten zien dat zijn huidige trainer Thomas Tuchel niet meer om hem heen kan. Ziyech is vanuit Ajax Amsterdam in 2020 naar Chelsea vertrokken voor ruim 40 miljoen euro. Bij Ajax speelde hij sinds 2016.

De Atlas Leeuw werd dit jaar vanwege onenigheid niet geselecteerd voor de Afrika Cup door de Marokkaanse bondscoach. Ziyech zelf maakte na de uitschakeling op het toernooi ook meteen bekend dat hij niet meer voor Marokko zou spelen. Hij kan ook niet meer terug naar het Nederlands elftal, omdat hij meer dan drie wedstrijden voor het A-team van het Marokkaans elftal speelde, schrijft Pure Luxe.

Lees ook: Ziyech is voor Marokko wat Messi is voor Argentinië

De Marokkaanse Nederlander speelde alles bij elkaar toch heel wat jaren bij topclubs als Ajax en Chelsea, waardoor hij al veel groot geld verdiende. Dat wordt snel duidelijk als je naar zijn Instagram-pagina kijkt. Daar zijn kiekjes terug te vinden van verschillende dure auto’s, horloges en exclusieve reisjes. Maar de 28-jarige Drontenaar staat er ook om bekend zijn naasten te steunen.

Lees ook: Hakim Ziyech stopt als Marokkaanse international

Hakim Ziyech begint nu ook steeds belangrijker te worden voor zijn club. Hij verdient er 118.000 euro per week, wat jaarlijks zo’n 6 miljoen euro betekent. SalarySpot schrijft dat het vermogen van ’The Wizard’ inmiddels een forse 21 miljoen euro bedraagt.

Bladna.nl