Zoeken

"For Khadija": French Montana brengt eerbetoon aan moeder (video)

29 april 2023 - 19:00 - Cultuur

©

De documentaire "For Khadija" volgt het levensverhaal van de Amerikaans-Marokkaanse rapper French Montana. De film werd geproduceerd door P. Diddy en Drake.

De documentaire "For Khadija" gaat op 16 juni in première op het Tribeca Film Festival en wordt begeleid door een paneldiscussie met "hiphop zwaargewichten, voorvechters van sociale rechtvaardigheid en iconen van de popcultuur", aldus de producers. Onmiddellijk na de vertoning zullen French Montana en de Oegandese band Triplets Ghetto Kids optreden.

Lees ook: French Montana in koppel met bekende rapster?

"For Khadija" volgt "de onwaarschijnlijke doorbraak van multi-platina Marokkaanse artiest French Montana, van wie de alleenstaande moeder alles opofferde om haar drie jonge zonen in de Bronx op te voeden, nadat ze door hun vader in de steek was gelaten". De film is een reis rond de wereld en toont het unieke traject van een migrantenfamilie, het doorzettingsvermogen van een zoon tegenover onoverkomelijke obstakels en het onwrikbaar geloof van een moeder, allemaal in een zoektocht naar de American Dream", vat de synopsis samen.

Lees ook: French Montana: "Mijn carrière is niet alleen voor mijn familie, het is ook voor Marokko"

"Ik ben net klaar met mijn documentaire hier... Het is voor mijn moeder," zei French Montana in de Hotboxin with Mike Tyson-podcast. "Ze kwam naar hier en offerde zich op voor ons. Mijn vader ging weg en zij bleef, en ze hielp me te worden wie ik ben geworden, dus ik draag deze plaat aan haar op."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team