Zoeken

French Montana opnieuw voor de rechter

20 augustus 2023 - 10:00 - Cultuur

©

French Montana heeft opnieuw een rechtszaak aan zijn been. De Amerikaanse rapper van Marokkaanse afkomst is aangeklaagd wegens schending van auteursrechten omdat hij een nummer gesampled zou hebben zonder te betalen.

Volgens Billboard zou French Montana het nummer "Femme Fatale" van Skylar Gudasz hebben gesampled voor zijn track "Blue Chills", zonder betaling van de rechten. De klacht, ingediend door Skylar Gudasz’ uitgever, stelt dat de rapper had beloofd om voorafgaande kosten, doorlopende royalty’s en 50% van de publicatierechten te betalen als hij de sample gebruikte. French Montana zou echter nog voordat de overeenkomst werd afgerond, het liedje inclusief de sample hebben gereleased. Volgens de aanklacht heeft, "ondanks herhaalde beloftes van de verdediging, nooit een getekende overeenkomst, betaling, royalty, licentieovereenkomst of enig geldbedrag de klager bereikt."

Lees ook: French Montana weigert 20 miljoen dollar

French Montana ontmoette Skylar Gudasz in 2022 via een tussenpersoon gespecialiseerd in dergelijke licentieovereenkomsten. De twee zouden overeengekomen zijn dat de Marokkaans-Amerikaanse rapper vooraf 7000 dollar zou betalen, bovenop de genoemde royalty’s en publicatierechten. Skylar Gudasz stelt dat ze het nummer voor het eerst hoorde tijdens een interview met French Montana in een aflevering van Rap Life Radio op Apple Music. Tijdens het interview citeerde French Montana zelfs Skylar Gudasz. Andere gedaagden in deze zaak zijn Harry Fraud, French Montana’s langdurige producer, en Sony Music Entertainment.

Lees ook: Rapper French Montana neemt afscheid van luxe villa in Californië

In 2017 werd French Montana door de Marokkaanse beatmaker Yo Asel ook al beschuldigd van het kopiëren van een van zijn beats. Hij stapte toen naar de Federale Rechtbank van Manhattan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team