Zoeken

French Montana spreekt over zijn idool Tupac

11 mei 2023 - 18:00 - Cultuur

©

In een recent interview waarin hij de grootste rappers aller tijden opsomde, noemde de Marokkaans-Amerikaanse rapper French Montana de overleden rapper Tupac Shakur als zijn grootste inspiratiebron. Tupac was een Amerikaanse rapper, dichter en acteur die op 13 september 1996 werd vermoord in Las Vegas.

French Montana noemde in het programma ’Rock The Bells Radio’ op SiriusXM afgelopen zondag, de grootste rappers aller tijden: Big Pun, Nas en The Notorious B.I.G. Maar 2Pac is de rapper die hem het meest heeft geraakt toen hij nog in Marokko woonde. Een van Tupacs nummers die heel belangrijk is geweest voor hem is "Ambitionz az a Ridah" van het iconische album All Eyez on Me.

Lees ook: "For Khadija": French Montana brengt eerbetoon aan moeder (video)

"Ik luisterde ernaar terwijl ik zelfs geen Engels begreep... Ik luisterde naar hem in Afrika. Het was het eerste album dat ik ooit heb gekocht. Ik voelde zijn pijn, passie en terugkeer, en ik begreep zelfs geen Engels. Ik voelde dat het zo krachtig en spiritueel was, en dat het groter was dan muziek. Dat was het moment dat ik begreep dat muziek de enige taal is die iedereen in de wereld spreekt", aldus de rapper.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team