Zoeken

French Montana verricht Umrah in Mekka met zijn moeder

1 april 2024 - 16:00 - Cultuur

©

De Amerikaanse rapper van Marokkaanse afkomst, French Montana, is samen met zijn moeder naar Mekka gereisd om de Umrah te verrichten, de kleine bedevaart.

Op sociale media verschenen talloze foto’s en video’s waarop te zien is hoe French Montana de rituelen van de Umrah uitvoert, samen met zijn moeder en andere familieleden. De beelden gingen viraal en zorgden voor veel ophef online.

Lees ook: Slakken en paardrijden: French Montana herontdekt Casablanca (video)

In november vorig jaar vierde de rapper zijn 39e verjaardag met een feest genaamd "Moroccan Nights" in zijn privéwoning in Hidden Hills. Hiermee bracht hij een eerbetoon aan zijn rijke Marokkaanse erfgoed. De locatie was ingericht met een complexe Marokkaanse decoratie, inclusief exotische dieren zoals zebra’s en kamelen. Muzikale grootheden zoals Travis Scott, Offset, Chris Brown en Zack Bia, evenals El Gara Gayn Castel (oprichter van El Gara Gayn Clothing) en andere beroemdheden werden getrakteerd op een show van oosterse danseressen en heerlijke maaltijden met Marokkaanse invloeden.

Op 13-jarige leeftijd ontdekte de in Casablanca geboren French Montana de hiphopcultuur in de Bronx. De jonge Karim Kharbouch, zoals hij echt heet, raakte gepassioneerd en begon met het maken van mixtapes en underground-dvd’s. Hij werkte samen met onbekende artiesten en zijn carrière kwam pas echt van de grond met de release van de dvd-serie "Cocaine City". De samenwerking met Max B betekende echter zijn definitieve doorbraak.

French Montana tekende bij Bad Boy Records van Diddy, wat zijn bekendheid nog verder vergrootte. Hits zoals "Pop That" en "Unforgettable" (10 keer platina en diamant) domineerden de hitlijsten. De successen bleven komen: zijn studioalbums, zoals "Excuse My French" en "Jungle Rules", werden commercieel en kritisch geprezen. Samenwerkingen met Drake, Lil Wayne en Rick Ross versterkten de positie van de "Famous"-rapper in de muziekindustrie.

Lees ook: French Montana viert Marokkaanse roots voor 39ᵉ verjaardag

Vorig jaar bracht French Montana "For Khadija" uit, een documentaire over zijn leven. De film belicht "de onwaarschijnlijke opkomst van French Montana, een multi-platina artiest met Marokkaanse roots, wiens alleenstaande moeder alles opofferde om haar drie jonge zonen in de Bronx op te voeden nadat ze door hun vader in de steek was gelaten en in armoede achterbleef", aldus de synopsis. De film reist de wereld rond en toont het unieke parcours van een immigrantenfamilie, de volharding van een zoon in het licht van onoverkomelijke obstakels en het onwankelbare geloof van een moeder, allen in de jacht op de Amerikaanse droom.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team